26/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Подяка духовному наставнику отцю Михайлу Сукмановському від гвардійців

За багаторічну духовну опіку та гуманітарну допомогу військовослужбовцям Навчального центру отець Михайло Сукмановський правами Командувача Національної гвардії України нагороджений почесною медаллю «За СПІВПРАЦЮ».

Декан Золочівський УГКЦ отець Михайло Сукмановський нагороджений медаллю «За СПІВПРАЦЮ». Нагородження відбулося у Навчальному центрі НГУ, вручення провів начальник управління бойової та спеціальної підготовки ГУ НГУ полковник Костянтин Плетко.

Варто відзначити, що отець Михайло Сукмановський також є директором благодійного фонду «КАРІТАС – Золочів УГКЦ», який надає допомогу та опікується людьми із особливими потребами в місті Золочів і надає матеріальну та гуманітарну підтримку Районній центральній лікарні.

У 2009 році був військовим капеланом для миротворчого контингенту у Косово. З початком АТО опікувався військовими, церковна громада надавала всебічну допомогу Навчальному центру НГУ, в тому числі, перевезення восьми ротацій військовослужбовців для виконання бойових завдань на Сході України. А також здійснював духовну опіку військовослужбовців Національної гвардії та Збройних сил України на блокпостах у зоні ООС та АТО.

«Це велика радість допомагати іншим, особливо тим, хто насправді потребує допомоги та підтримки. Розуміння плідності праці є одним з найкращих задоволень. Ця нагорода для мене – це знак поваги і мотивація для подальшого служіння громаді», – відзначив отець Михайло Сукмановский.

Начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик висловив слова подяки всім духовним наставникам Золочівщини та військовим капеланам за духовну опіку над військовослужбовцями та членами їх сімей.

Аліна Солоненко

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.