19/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Кадровий скандал у Золочівському МБТІ

У Золочівському МБТІ назріває кадровий скандал – на посаду в.о. керівника призначили помічника народного депутата Тараса Батенка Василя Ляшовського. Працівники обурилися, адже у них вже є в.о.

«Передучора дізналися, що голова Золочівської райради Олег Банах ще 27 липня подав клопотання на ім’я голови ЛОР Олександра Ганущина, аби цю посаду зайняв Ляшовський. У заяві йдеться: «у зв’язку з вакантною посадою…» Хоча у нас є виконувач обов’язків керівника Марія Петровська. Для чого нам ще одного в.о.? По цьому призначенні не було ні сесії, ні зборів, ні конкурсу. Це було кулуарне одноосібне рішення», – розповіла LMN працівниця Золочівського МБТІ Галина Бідна.

За її словами, ще 16 червня було скеровано звернення до Олександра Ганущина та інших уповноважених органів з проханням призначити Марію Петровську на посаду директора. Жодної офіційної відповіді не отримали.

Керівник Управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий казав, що таке призначення ініціював голова Золочівської райради Олег Банах. Запевнив, що остаточне рішення прийме після його обговорення з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, зазначають у колективі МБТІ.

Журналісти намагались поцікавитися у голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, чому він допустив таку ситуацію. Вчора, 26 серпня, з ним не вдалося зв’язатися. У пресслужбі ЛОР пояснили: має надто насичений графік.

«У всій цій історії я б не став гарячкувати і говорити про якусь політичну змову на рівні «Європейської Солідарності» та партії «За майбутнє», – говорить Роман Онишкевич, директор Центру експертних досліджень «Тема». – Якщо й пан Батенко насправді пролобіював призначення своєї людини перед паном Ганущиним, то це може свідчити хіба про їхні добрі стосунки. У цьому, зрештою, немає нічого дивного, адже вони давно знаються і навіть співпрацювали. Тим більше, що їх обох поєднує співпраця з братами Дубневичами. Хоча, справедливості ради, потрібно наголосити, що така ситуація не є чимось екстраординарним в українській політиці. Можна навести сотні прикладів, коли політики з різних таборів чубляться про людські очі, а в кулуарах мирно й успішно вирішують свої, так би мовити, «побутові» питання».

Джерело: Львівська мануфактура новин

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.