19/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Гвардійці Навчального центру долучилися до святкування Дня українського добровольця

14 березня відзначають нове свято в українському календарі – День українського добровольця. Явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі. Череда сучасних подій, які підштовхнули офіційні державні структури до створення цього Дня, ще далека від завершення.

Дата вибрана не випадково, адже саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити, адже добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам. Гвардійці Навчального центру спільно із представниками місцевого самоврядування створили святковий концерт з нагоди цього свята.

«Це свято – є символом вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та підтримку ініціатив громадськості», – зауважив заступник голови Золочівської РДА Віктор Олійник.

Аліна Солоненко

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.