18/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Кожна громада може отримати субвенцію на створення служби підтримки осіб, які постраждали від насильства

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть подати до 11 червня 2021 року документи для отримання субвенції з державного бюджету на створення служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства.

Порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 398.

Загалом на розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень.

За рахунок субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі:

  • притулки,
  • денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат),
  • консультативні служби.

Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.

Види спеціалізованих служб підтримки, на які передбачено надання субвенції з державного бюджету, перелік необхідних документів з метою своєчасного подання заявок тощо, обговорили під час онлайн-наради з територіальними громадами, яка відбулась у департаменті соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, уже офіційно відчинило свої двері відділення з надання притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області (м. Трускавець).

Крім того, станом на сьогодні, в області діють такі заклади, де особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть отримати тимчасовий притулок: Центр соціально-психологічної допомоги Львівської області, 2 соціальні квартири громадської організації «Центр «Жіночі перспективи», Притулок для жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насильства БФ «Назарет», Соціальний готель управління соцзахисту департаменту гуманітарної політики Львівської міськради.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.