26/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього

“Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани” – це безсмертний вислів Максима Рильського, що не втрачає своєї актуальності і до сьогодні.
29 січня українці вшановують події 1918 року, коли юні захисники власною кров’ю писали нову героїчну сторінку в історії українського визвольного руху Української Народної Республіки.

В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу перемогу, адже призупинили просування агресора на чотири дні. Бій був нерівний – триста студентів та гімназистів проти тисячної більшовицької армії. Подвиг, який здійснили українські юнаки у цій битві, окропивши своєю кров’ю святу українську землю назавжди залишиться в історії як символ національної честі.

Коли в 2014 році розпочався військовий конфлікт на Сході України на оборону Батьківщини піднялися молоді воїни, які не могли залишатися осторонь. Для дев’ятнадцятирічного військовослужбовця військової частини 3007 Ярослава-Миколи Гупаловського війна стало точкою відліку, що поділила його життя на до і після. «Хоча військову службу за контрактом розпочав в юні роки у 2013, ні на мить не вагався, щоб стати на оборону державних кордонів України», – зауважив Ярослав.
Військовослужбовець здійснив дві ротації у зону бойових дій, будучи фельдшером, він був на сторожі українських воїнів, яким в будь-яку хвилину могла знадобитися допомога.

За словами гвардійця, важливо правильно налаштувати себе та свій організм, щоб в потрібний момент зреагувати на ситуації. «Звісно, я відчував страх, як і всі, хто приїхав, але він швидко відступив, адже кожен із нас борець за суверенність та цілісність нашої держави, і обов’язок кожного оберігати спокій наших близьких та рідних», – поділився військовослужбовець.

Події, які беруть свій початок ще у 2014 і тривають дотепер, мають схоже коріння із тими, що відбулися у далекому 1918, адже як і тоді юнаки стають на оборону цілісності своєї Батьківщини, оберігаючи її, пишучи героїчну історію України власною кров’ю.
«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»

Група комунікації та інформації НЦ НГУ

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.